środa, 6 marca 2013

298. Pudding toffee-orzechowy.

Pudding z polenty z mlekiem sojowym, budyniem toffee, mielonymi orzechami laskowymi i rodzynkami.
Polenta pudding with soy milk, toffee custard powder, grounded nuts and raisins.

21 komentarzy:

  1. Ten budyń toffee i mielone orzechy... Kusisz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie wygląda i na pewno tak samo smakuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda naprawdę kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda obłędnie *.*
    i ten budyń toffe... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. fantastyczne połączenie smaków:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda przegenialnie <3 i pewnie tak też smakował ;>

    OdpowiedzUsuń
  7. To musiało być przepyszne, uwielbiam polentę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda przecudnie !!!
    i zapewne tak smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  9. rzeczywiście prawdziwy pudding. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. mmmm ale kuszący! idealna konsystencja :)

    OdpowiedzUsuń
  11. z polenty musiał być świetny.

    OdpowiedzUsuń
  12. Można prosić przepis? :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 3 płaskie łyżki polenty ugotowałam w szklance mleka sojowego, w połowie filiżanki mleka rozmieszałam łyżkę budyniu toffee, dolałam do rondelka i gotowałam aż uzyskało konsystencję budyniu. Wtedy dodałam 2 łyżeczki mielonych orzechów laskowych, wymieszałam, przelałam do miseczki i posypałam rodzynkami. Po ostygnięciu włożyłam na całą noc do lodówki.

      Usuń
    2. Świetny przepis! :)

      Usuń