niedziela, 28 kwietnia 2013

351. Glazurowana marchewka.

Jajko na miękko, chleb orkiszowy z ricottą i marchewką glazurowaną w miodzie z tymiankiem.
Soft boiles egg, spelt bread with ricotta and honey&thyme glazed carrot.


19 komentarzy:

  1. marchewka w miodzie? ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam takiej marchewki, ale brzmi interesująco. I moja ukochana ricotta- mniam :).

    PS Kocham te grubiutkie placuchy w twoim nagłówku :D

    OdpowiedzUsuń
  3. oo taką marchewkę glazuruowaną musze wypróbować! :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolejne, cudowne, rodzinne śniadanko :) Pycha! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. glazurowana marchewka? uwielbiam! uwielbiam! :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Miód, tymianek i glazurowana marchewka to smaki które i ja bardzo lubię. Z idealnie ugotowanym jajkiem na miękko wszystko razem musi smakować bosko!

    OdpowiedzUsuń
  7. zaciekawiła mnie bardzo ta marchewka... jak ją zrobiłaś? uwielbiam marchewkę, a taka w miodzie, brzmi bardzo bardzo smacznie :) podana u Ciebie jeszcze bardziej kusi!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ugotowałam al dente a później wrzuciłam na patelnię z łyżeczką masła, łyżką miodu, posypałam 2 szczyptami tymianku i mieszałam dopóki miód nie oblepił marchewek :)

      Usuń
  8. Marchewka w miodzie? Ciekawie, ciekawie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. marchewkę lubię w każdej postaci <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię marchewkę na słodko, więc zdecydowanie będę musiało wypróbować Twojego pomysłu.
    Przepięknie wygląda ta marchewka na kanapce. Musiała być przepyszna. :)

    OdpowiedzUsuń
  11. marchewka w miodzie - tak jeszcze nie jadłam ,ale pewnie pycha ;D do tego ricotta <3

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam to połączenie smaków, choć przyznam, że na kanapce jeszcze nie próbowałam. (;

    OdpowiedzUsuń
  13. Marchewka w miodzie i z ziołami? Ciekawie. Wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń
  14. glazurowaną marchewkę widziałam kiedyś w jakimś programie kuchennym i strasznie mi się spodobała, ale totalnie o niej zapomniałam - aż do dzisiaj! Pysznie to wygląda

    OdpowiedzUsuń
  15. bożźe marchewka glazurowana smakuje jak niebo, no nie? *.*

    OdpowiedzUsuń
  16. przepyszna musi być ta marchewka! z ricottą jeszcze bardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  17. jaki pomysł na marchewkę :)! podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń