poniedziałek, 8 kwietnia 2013

331. Owsianka inaczej.

Sposobem Elin ugotowałam owsiankę wieczorem... I mam kilka wniosków:
-już nigdy nie będę gotować owsianki rano
-muszę wypróbować inne elinowe przepisy :)

Owsianka kokosowo-waniliowa z malinami, muffinka z malinami i polewą czekoladową.
Coconut vanilla oatmeal with raspberries, raspberry muffin with chocolate glaze.


Muffinki to wyrób Mamy, moje się nawet nie umywają ;)

19 komentarzy:

  1. fajny pomysł;D muszę wypróbować, wtedy rano bedzie mozna duzej pospac;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też teraz zaczęłam zalewać owsianki na noc , i to jest świetny sposób na to by rano mieć pyszną gęstą owsiankę ;)

    pyszny smak u ciebie - kokos uwielbiam ,szczególnie w owsiankach ;)
    fajna ta muffina ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też dzisiaj nocna owsianka, w trochę innej wersji :)
    Maliny 0_0
    Czekam na lato!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja zawsze gotuję owsiankę wieczorem. ;) Takie są najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  5. ja też najczęściej przygotowuję owsiankę wieczorem. Twoja wygląda pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nocna owsianka to jest to:) a wypieki mamy zawsze są najlepsze:)!

    OdpowiedzUsuń
  7. Skoro tak to muszę również spróbować ugotowac owsianke wieczorem:3

    OdpowiedzUsuń
  8. O tak, nocne owsianki są zdecydowanie najlepsze. Nic ich nie pobije. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Po takiej recenzji chyba sama spróbuję ugotować któregoś dnia na noc... :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale piękne naczynka *.* Skąd są? :>
    A potem ją podgrzewasz/ dolewasz mleka? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. miseczki są z nanu nana :), a kubek z Flo :)
      Rano dolałam odrobinę mleka, bo była strasznie gęsta i podgrzałam :)

      Usuń
  11. Ja zazwyczaj zalewam płatki na noc a rano gotuję. Zdradzisz jak dokładnie ją przygotowujesz? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wieczorem ugotowałam ją w większej ilości mleka niż zwykle, była bardziej płynna i taką odstawiłam za okno (w lecie trzeba będzie chyba poczekać aż ostygnie i do lodówki ;)) Rano była wybitnie gęsta, dlatego dolałam trochę mleka i podgrzałam :)

      Usuń
    2. Zrobię tak, skoro taka dobra :)

      Usuń
  12. Pyszna owsianka! Kocham kokosowe;P Też uwielbiam Elinowe przepisy<3

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja gotuję rano, ale około 10 minut, wtedy też jest gęsta. Musze jednak pokusić się o spróbowanie Twojej wersji!

    OdpowiedzUsuń
  14. Muszę taką raz zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nic tylko się uśmiechnąć :)

    OdpowiedzUsuń