sobota, 20 kwietnia 2013

343. Sobota, pancakes.

Żytnie pancakes z kiwi i bananem, podane z masłem macadamia i złotym syropem.
Rye pancakes with kiwi and banana, served with macadamia butter and golden syrup.



20 komentarzy:

  1. Z kiwi i bananem, takich jeszcze nie jadłam. Po prostu dodałaś do środka owoce pokrojone w kosteczkę?
    Wieżyczka wygląda imponująco. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I takie zdjęcia lubię tutaj najbardziej:) Miłej soboty!

    OdpowiedzUsuń
  3. 3 idealne stosiki placuszków:)

    OdpowiedzUsuń
  4. trzy urocze wieżyczki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tego masła nigdy nie jadłam. Na pewno jest pyszne, takie kremowe...:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie podane.
    Wspólne śniadanie cudowne są zawsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. masło macadamia, musi być przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  8. Zjadłabym je *.* I z tymi dodatkami :D

    OdpowiedzUsuń
  9. nie ma to jak sobotnie plackowanie - pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudny stosik :) Super podane :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Cudowna wieżyczka placuszków na sobotni poranek! Lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Zastanawia mnie czy jak smażysz placki np na 3 porcje, to robisz to na jednej czy kilku patelniach?:D pytam, bo od dłuższego czasu zastanawiam sie czy potem jesz te placki chłodne czy np te już usmażonetrzymasz w ciepłym piekarnika żeby nie wystygly? Przepraszam za te głupie pytania, ale robię to z czystej ciekawości;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smażę na 2 patelniach, czyli po 8 placków na raz i od razu po ściągnięciu z patelni układam je na stosik, dlatego nie stygną zbyt szybko :)

      Usuń
  13. Z bananem są najlepsze, ale Ty dodałaś jeszcze kiwi, więc grozi to moim uzależnieniem od tych placuchów:))

    OdpowiedzUsuń
  14. Dobre to masło macadamia? :) To z tych orzechów ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, z tych orzechów :) Dobre, choć nie jest tak słodkie jak to z orzeszków ziemnych :)

      Usuń