poniedziałek, 25 lutego 2013

289. Budyniowa owsianka.

Owsianka z poppingiem amarantusowym, budyniem waniliowym i syropem malinowym.
Oatmeal with amaranth, vanilla custard powder and raspberry syrup.



21 komentarzy:

  1. super owsianka:) z ciekawości - ten syrop to taki prawdziwy, czy trochę sztuczności jest?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czy ja wiem... ;) jest sacharoza, syrop gluk.-fruk., regulatorem kwasowości jest kwas cytrynowy ;) Szczerze mówiąc, przy zakupie nie zwróciłam uwagi na skład, bo po kilku zakupach w Krakowskim Kredensie byłam zaskoczona produktami, dajmy na to, pasztetem, który ma zero chemii:)

      Usuń
    2. dzięki za odpowiedź:) ja ostatnio mam obsesję na punkcie składów, ze względów zdrowotnych teraz już praktycznie wszystko robię sama...
      nie byłby zły ten skład, oprócz syropu gluk-fruk., o którym ostatnio naczytałam się jakiś koszmarnych rzeczy i teraz staram się tego unikać ;/

      Usuń
  2. lubię popping :D ostatnio się nim zajadam bez opamietania :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Z syropem malinowym musiała smakować przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. omomom jak ja kocham owsianki !

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pierwszym zdjęciu myslałam, że to wino a nie syrop w butelce :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe, to samo skojarzenie miałam ;)

      Usuń
  6. nie ma chyba nikogo kto by budyniowej nie lubił :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ooo a już myślałam, że podajesz wino do owsianki ;) w sumie... dlaczego nie ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Budyniowa jest najlepsza, uwielbiam! <3

    OdpowiedzUsuń