masz jakiś swój sprawdzony przepis na pancakes ? jeśli tak to mogłabyś mi podać, bo próbowałam już dwóch znalezionych w internecie i nie powiem żeby efekt był szczytem moich marzeń :(
Na te dzisiejsze przepis jest w zakladce 'przepisy na wybrane sniadanka', tylko z borowkami. Podstawowy przepis, ktory z roznymi modyfikacjami zawsze wykorzystuje: 1/2 szkl mąki, 1 łyżeczka proszku, 1 jajko, mleko na oko do odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany), 1 łyżka oleju. Mieszam mąkę z proszkiem, dodaje wszystkie mokre składniki oprócz białka, mieszam dokładnie, białko ubijam i delikatnie dodaję do masy. Ewentualnie dodaję przyprawy/owoce. Zawsze wychodzą :) Smażę na teflonie bez tłuszczu, na minimalnym ogniu. Przewracam w momencie, gdy na wierzchu pojawiają się pęcherzyki powietrza i brzegi zaczynają się ścinać.
A mnie zawsze ciekawi... po co ubija się białko? Czy wychodzą wtedy bardziej puszyste? Wiem, głupie pytanie, ale zdecydowanie nie jestem mistrzem w robieniu placków :)
takie śniadania to obłęd!
OdpowiedzUsuńcudowna wieżyczka! ♥ poproszę takie śniadanko do łóżka:3
OdpowiedzUsuńCudne!
OdpowiedzUsuńCzuję, że uwielbiałabym ten smak :D
OdpowiedzUsuńo matko jaka wieza *.*
OdpowiedzUsuńAhh wyglądają cudownie ;)
OdpowiedzUsuńcudowne placuchy!
OdpowiedzUsuńmasz jakiś swój sprawdzony przepis na pancakes ? jeśli tak to mogłabyś mi podać, bo próbowałam już dwóch znalezionych w internecie i nie powiem żeby efekt był szczytem moich marzeń :(
OdpowiedzUsuńNa te dzisiejsze przepis jest w zakladce 'przepisy na wybrane sniadanka', tylko z borowkami.
UsuńPodstawowy przepis, ktory z roznymi modyfikacjami zawsze wykorzystuje: 1/2 szkl mąki, 1 łyżeczka proszku, 1 jajko, mleko na oko do odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany), 1 łyżka oleju. Mieszam mąkę z proszkiem, dodaje wszystkie mokre składniki oprócz białka, mieszam dokładnie, białko ubijam i delikatnie dodaję do masy. Ewentualnie dodaję przyprawy/owoce. Zawsze wychodzą :) Smażę na teflonie bez tłuszczu, na minimalnym ogniu. Przewracam w momencie, gdy na wierzchu pojawiają się pęcherzyki powietrza i brzegi zaczynają się ścinać.
A mnie zawsze ciekawi... po co ubija się białko? Czy wychodzą wtedy bardziej puszyste? Wiem, głupie pytanie, ale zdecydowanie nie jestem mistrzem w robieniu placków :)
UsuńTak, wychodzą o wiele bardziej puszyste i lekkie w smaku:)
Usuńtruskawkowe placuszki - boskie !
OdpowiedzUsuńWspaniałe :) Wieki już nie robiłam ricotta hotcakes.
OdpowiedzUsuńo matko! :o musiały być pyszne, takie gruuubaśne *_*
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie! Idealne śniadanie na leniwy poranek:)
OdpowiedzUsuńjak tu nie kochać jedzenia?:)
OdpowiedzUsuńAle grubaski! Zazdroszczę Ci tych placuszków <3
OdpowiedzUsuńMmmm na bank są przepyszne i wyglądają przepięknie :)
OdpowiedzUsuńAgata
Jakie ładne pancake'sy! Są czasochłonne? :)
OdpowiedzUsuńNie, przygotowuje się je właściwie nie dłużej niż klasyczne, tylko smażyć trzeba odrobinę dłużej, bo serek nie chce się tak łatwo ścinać:)
UsuńZjadłabym takie placuszki na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńmusiały być pyszne ;D
OdpowiedzUsuńte placuszki to prawdziwe mistrzostwo! :-)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda, dla mnie rewelacja:)
OdpowiedzUsuńJakie świetne, grubaski :D Zjadłabym takie placki *.*
OdpowiedzUsuńjak pięknie parują! mniam :D
OdpowiedzUsuńjakie grubaśne :D
OdpowiedzUsuńTruskawkowe *.* Cudowne placki, mniam!
OdpowiedzUsuńTruskawkowe! Aaa!
OdpowiedzUsuńAaaaa, ale by się zjadło!! :3
OdpowiedzUsuńJeny, wyglądają cudnie! A ja taka jestem głodna...
OdpowiedzUsuń