środa, 2 stycznia 2013

235.

Pełnoziarniste kakaowo-pomarańczowe  gofry z golden syrup i dżemem zimowym.
Whole wheat cocoa orange waffles with golden syrup and winter jam.

16 komentarzy:

  1. Jak słodko. Umilasz sobie dzień takim pysznym śniadaniem! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też takie niedawno robiłam, pyszne są! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj, gofra to bym zjadła! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Dolałaś sok pomarańczowy do ciasta? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pomarańczowe? :)
    wygladają mega chrupko :))

    OdpowiedzUsuń
  6. wszędzie widzę dziś gofry! kakaowo-pomarańczowych jeszcze nie jadłam!;)

    OdpowiedzUsuń
  7. oo gofry , dawno nie jadłam tych pyszności ;d

    OdpowiedzUsuń
  8. a cóż to za dżem zimowy? :) ale nastrojowo!

    OdpowiedzUsuń
  9. ale dawno nie jadłam gofrów! przypomniałaś mi, że mam w domu takie urządzenie, jakim jest gofrownica. :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Jakie pyszne gofry. :> Zazdroszczę gofrownicy. ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Śniadanie we dwoje zawsze smakuje lepiej, cokolwiek by to nie było :)
    No chyba że są gofry.. te zawsze są parfait :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pożyczysz mi gofrownicę? :) Marzę o gofrach, a moja jest zepsuta.

    OdpowiedzUsuń
  13. wyglądają przepysznie <3 mogłabyś podać przepis> z góry dziękuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na 2 porcje: 70 g mąki pp, 1,5 łyżeczki proszku, 1 jajko, 2/3 szklanki mleka, łyżka gorzkiego kakao, kilka kropli aromatu pomarańczowego. Wszystko wymieszać (ja dla oszczędności czasu rano robię to wieczorem) i upiec ;)

      Usuń