Witam serdecznie, Wpadłam do Ciebie przypadkiem i od razu przejrzałam wszystkie posty.
Tworzysz różne wariacje owsianek, mogłabyś załączyć przepis na tę np.? W jaki sposób łączyć owsiankę z budyniem, gotować na wodzie, czy mleku? Jestem w tym temacie nobem i będę wdzięczna za pomoc.
Na tę powyższą, na 2 porcje ze zdjęcia: dałam 70g płatków owsianych, 30g kaszy manny, kopiastą łyżkę mleka w proszku, łyżkę kropelek czekoladowych, zalałam około szklanką mleka i wstawiłam na mały gaz, po czym dolewałam jeszcze trochę za każdym razem, aż płatki wchłonęły płyn. Gdy owsianka miała już pożądaną konsystencję rozmieszałam budyń waniliowy (cały, bez cukru) w połowie kubka wody i cały czas mieszając dolałam do gotującej się owsianki. Pogotowałam aż wszystko zgęstniało i gotowe :)
uwielbiam ciastka korzenne :) miło tak zjeść śniadanie we dwoje :)
OdpowiedzUsuńMniam, to ciasteczka na górze to idealny dodatek to takiego pysznego śniadania :)
OdpowiedzUsuńsłodka, lepka, otulająco-rozgrzewająca, idealna! :)
OdpowiedzUsuńJuż tak lekko zimowo... zaczęłam tęsknic za świętami!
OdpowiedzUsuńIdealna na chłodną pogodę :) Ciekawa jestem, jak smakuje z dodatkiem mleka w proszku... :)
OdpowiedzUsuńz mlekiem w proszku? ciekawie :D
OdpowiedzUsuńale pyszna:)
OdpowiedzUsuńCIASTKA KORZENNE *.* i to jeszcze w owsiance ♥
OdpowiedzUsuńpychotka <3
OdpowiedzUsuńjakie ładne talerze :) a te ciasteczka to taka "wisienka na torcie" :D
OdpowiedzUsuńHm idealne połączenie :) I te ciasteczka korzenne!
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie,
OdpowiedzUsuńWpadłam do Ciebie przypadkiem i od razu przejrzałam wszystkie posty.
Tworzysz różne wariacje owsianek, mogłabyś załączyć przepis na tę np.? W jaki sposób łączyć owsiankę z budyniem, gotować na wodzie, czy mleku? Jestem w tym temacie nobem i będę wdzięczna za pomoc.
Może polubię wstawanie na TAKIE śniadanka :)
Pozdrawiam
Iwona
Na tę powyższą, na 2 porcje ze zdjęcia: dałam 70g płatków owsianych, 30g kaszy manny, kopiastą łyżkę mleka w proszku, łyżkę kropelek czekoladowych, zalałam około szklanką mleka i wstawiłam na mały gaz, po czym dolewałam jeszcze trochę za każdym razem, aż płatki wchłonęły płyn. Gdy owsianka miała już pożądaną konsystencję rozmieszałam budyń waniliowy (cały, bez cukru) w połowie kubka wody i cały czas mieszając dolałam do gotującej się owsianki. Pogotowałam aż wszystko zgęstniało i gotowe :)
Usuń