piątek, 13 września 2013

489. Owsianka.

Owsianka z kaszą manną, mlekiem w proszku, czekoladą, budyniem waniliowym i ciasteczkiem korzennym.
Oatmeal with semolina, milk powder, chocolate, vanilla pudding and spicy cookie.

13 komentarzy:

  1. uwielbiam ciastka korzenne :) miło tak zjeść śniadanie we dwoje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, to ciasteczka na górze to idealny dodatek to takiego pysznego śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. słodka, lepka, otulająco-rozgrzewająca, idealna! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Już tak lekko zimowo... zaczęłam tęsknic za świętami!

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealna na chłodną pogodę :) Ciekawa jestem, jak smakuje z dodatkiem mleka w proszku... :)

    OdpowiedzUsuń
  6. z mlekiem w proszku? ciekawie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. CIASTKA KORZENNE *.* i to jeszcze w owsiance ♥

    OdpowiedzUsuń
  8. jakie ładne talerze :) a te ciasteczka to taka "wisienka na torcie" :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Hm idealne połączenie :) I te ciasteczka korzenne!

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam serdecznie,
    Wpadłam do Ciebie przypadkiem i od razu przejrzałam wszystkie posty.

    Tworzysz różne wariacje owsianek, mogłabyś załączyć przepis na tę np.? W jaki sposób łączyć owsiankę z budyniem, gotować na wodzie, czy mleku? Jestem w tym temacie nobem i będę wdzięczna za pomoc.

    Może polubię wstawanie na TAKIE śniadanka :)

    Pozdrawiam
    Iwona

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na tę powyższą, na 2 porcje ze zdjęcia: dałam 70g płatków owsianych, 30g kaszy manny, kopiastą łyżkę mleka w proszku, łyżkę kropelek czekoladowych, zalałam około szklanką mleka i wstawiłam na mały gaz, po czym dolewałam jeszcze trochę za każdym razem, aż płatki wchłonęły płyn. Gdy owsianka miała już pożądaną konsystencję rozmieszałam budyń waniliowy (cały, bez cukru) w połowie kubka wody i cały czas mieszając dolałam do gotującej się owsianki. Pogotowałam aż wszystko zgęstniało i gotowe :)

      Usuń