poniedziałek, 23 grudnia 2013

589. Chrupiące gofry. (edit: z przepisem)

Wstałam bez pomysłu na śniadanie, w pustym domu, a tu proszę, w końcu udało mi się zrobić naprawdę idealne gofry! :)

Gofry z masłem orzechowym, powidłami i dżemem brzoskwiniowym.


W odpowiedzi na Wasze komentarze podaję przepis:
-55g mąki pełnoziarnistej
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-łyżeczka cukru
-szczypta sody i soli
-50g kefiru
-50g mleka
-łyżka wody
-niepełna łyżka oleju.
Wymieszać wszystkie suche składniki, po czym dodać mokre i piec w gofrownicy ;) Wyszły mi dokładnie 2 gofry, tak jak widać na zdjęciu.

10 komentarzy:

  1. Może te gofry po prostu lubię ciszę i samotność, krępowały się wyjść takie smaczne w obecności innych osób;d

    OdpowiedzUsuń
  2. często najlepsze śniadania powstają z przypadku :) a dżem brzoskwiniowy należy do moich ulubionych!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają idealnie. Szkoda, że nie mam gofrownicy... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. idealne? a przepis? :D chętnie bym spróbowała, bo wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. schrupałabym gofra ;) chyba jeszcze takich idealnych, chrupkich nie odnalazłam.

    OdpowiedzUsuń
  6. No faktycznie idealne ! Z takimi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam! Tak się cieszę, że dostanę pod choinkę gofrownicę; poproszę więc o przepis na te twoje goferki! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Też dziś gofrowałam :) Mniam.

    OdpowiedzUsuń
  9. Odasz na nie przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ja też znalazłam swoje idealne! a brzoskwiniowym dżemem bym nie pogardziła też

    OdpowiedzUsuń