sobota, 30 listopada 2013

567. Gruszkowe kluski.

Gruszkowo-korzenne (cynamon, imbir, kardamon) kluski kładzione na mleku.


Wypróbowałam już kiedyś znany przepis slyvvii, później były bananowe, dziś przyszedł czas na gruszki.

14 komentarzy:

  1. bardzooo rozgrzewające pewnie, jeszcze z tymi przyprawami *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. już chyba rok nie jadłam gruszek, koniecznie muszę wypróbować !

    OdpowiedzUsuń
  3. też planowałam zrobić gruszkowe (;

    OdpowiedzUsuń
  4. kojące śniadanie na sobotę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gruszka i korzenne przyprawy pasują do siebie tak dobrze, że w tym śniadaniu nie może być inaczej. I ochoty mi narobiłaś strasznej :P

    OdpowiedzUsuń
  6. ale Ci ładnie wyszły :D ja jak ostatnio robiłam gruszkowe, to wyszedł mi budyń :( podasz przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę :) 50g mąki, jedno jajko, 3 malutkie gruszki (były b małe, myślę że to by była jedna taka duża), cynamon,imbir,kardamon, 300 ml mleka. Mąkę wymieszałam z przyprawami i jajkiem. Gruszki starłam na dużych oczkach, mocno odcisnęłam z soku i dodałam do mieszanki. Kładłam na gotujące się mleko, sok który został z gruszek też tam dolałam :) Gotowałam około 5 minut

      Usuń
  7. oh, nawet ostatnio mi wyszły, co uważam za niemały sukces!
    z takiego kubka wszystko musi smakować o wiele lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. I gruszkowe musiały być wyśmienite :) Jeszcze nie robiła tych klusek ! Muszę koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Cynamon, imbir, kardamon...mmm<3 musiało bosko pachnieć :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Tego jeszcze nie było chyba, ale tym bardziej muszę wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń