60 g mąki pełnoziarnistej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 125 g ricotty, jajko, około 1/4 szklanki mleka, 1 duża, dojrzała gruszka, 1 kopiasta łyżka rodzynek. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać ricottę, żółtko i mleko (do konsystencji bardzo gęstej śmietany). Białko ubić na sztywno i dodać do ciasta. Gruszkę obrać i pokroić w niewielką kostkę, rodzynki sparzyć, wszystko dodać do ciasta. Smażyłam bez tłuszczu. :) Przepis na sos jest zalinkowany w opisie zdjęcia
Z ricottą? Idealne <3
OdpowiedzUsuńnie dość, że te pyszne, delikatne placuszki w jesiennym wydaniu to jeszcze słodki sos *-* super pomysł :)
OdpowiedzUsuńjakie grubiutkie! rewelacyjne!
OdpowiedzUsuńCudowne! <3
OdpowiedzUsuńTe wieżyczki są obłędne :)
gruszka i sos karmelowy... już sobie wyobrażam cudowny smak tej wieżyczki :)
OdpowiedzUsuńTen sos... i gruszka - przepysznie :)
OdpowiedzUsuńlubię te zdjęcia całego stołu. są takie.. rodzinne?
OdpowiedzUsuńa placek z gruszką i sosem karmelowym brzmi cudnie!
Ale grube :D Uwielbiam wszystko co z ricotty więc porywam. I ten karmel <3
OdpowiedzUsuńidealne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńJa chcę ten sos <3
OdpowiedzUsuńwyglądają genialnie - tak grube, jak lubię!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMożna prosić przepis? WYGLĄDAJĄ ZABÓJCZO ! *,*
OdpowiedzUsuń60 g mąki pełnoziarnistej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 125 g ricotty, jajko, około 1/4 szklanki mleka, 1 duża, dojrzała gruszka, 1 kopiasta łyżka rodzynek.
UsuńMąkę wymieszać z proszkiem, dodać ricottę, żółtko i mleko (do konsystencji bardzo gęstej śmietany). Białko ubić na sztywno i dodać do ciasta. Gruszkę obrać i pokroić w niewielką kostkę, rodzynki sparzyć, wszystko dodać do ciasta. Smażyłam bez tłuszczu. :) Przepis na sos jest zalinkowany w opisie zdjęcia
Z tego przepisu wychodzi jedna porcja (chyba 5 placuszkow) czy dwie? :) oh... Chyba je zrobie niedlugo, sos tez :D
Usuńz tego przepisu wychodzi jedna porcja, taka jak na pierwszym zdjęciu.
Usuńaaaa jakie grubaśki :D
OdpowiedzUsuń