sobota, 12 października 2013

518. Polenta

Smażona polenta z serem żółtym, pomidorem i jajkiem w koszulce.

13 komentarzy:

  1. Jak kromki bułki maczane w jajku i smażone na patelni!:)) łudząco podobne, w smaku zapewne zgoła inne^

    OdpowiedzUsuń
  2. polenta na wytrawnie... całkiem kuszący pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Porwałabym Ci tą polentę i już wiem, że na dniach ją zrobię:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Super wytrawne śniadanie :) Miałam dziś polentę w rękach ale jakoś nie odważyłam się jej kupić :) Teraz widzę, że warto :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę kupić kaszkę kukurydzianą i zrobić taką smażoną polentę! Wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Domagam się przepisu, proooszę (:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wieczorem ugotowałam 50g kaszy na 200ml bulionu drobiowego, jak już się zrobiło bardzo gęste wrzuciłam plaster sera żółtego, poczekałam aż się stopił, wymieszałam dokładnie, przełożyłam do kokilek i na noc do lodówki, a rano tylko odsmażyłam to na maśle ;)

      Usuń