poniedziałek, 1 lipca 2013

415. Drożdżowe.

Przepis na bazę tego ciasta wynalazł dawno temu mój Tata i jest powtarzane u nas w domu od dłuższego czasu, bo lepszego nigdy nie trafiliśmy.. Ja dodałam od siebie kilka modyfikacji i wyszło mi ciasto idealne :)

Ciasto drożdżowe z jabłkami, gruszkami i orzechową kruszonką. Cappucino.
Yeast cake with apples, pear and nut crumble. Cappucino.

21 komentarzy:

  1. o żeż Ty ale kusisz z rana xD

    OdpowiedzUsuń
  2. Skojarzyło mi się z jesienią, ciemnym ciepłym domowym wieczorem z kubkiem herbaty... czyli dobrze mi się skojarzyło, przyjemnie^:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Orzechowa kruszonka brzmi przegenialnie *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. prezentuje się przepysznie! Może zdradzisz nam tajemny przepis swojego taty? :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ach, drożdżowe z kruszonką, klasyk!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam ciasta drożdżowe :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie ma to jak drożdżowa bułeczka domowej roboty :)
    Mogę tylko pozazdrościć :(

    OdpowiedzUsuń
  8. hej, wiesz moze co sie dzieje z Ola z littlebrainchild.blogspot.com/ ?

    OdpowiedzUsuń
  9. No wygląda rewelacyjnie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Został może jeszcze kawałek? *.*

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszne, słodkie śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Kruszonka ? I to orzechowa ? Poprosze kawalek !

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda idealnie, nie wątpię, że tak smakuje. Ta kruszonka musiała idealnie dopełniać całość!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pysznie napełnione to ciasto! I to cappucino jako dopełnienie całości^,^

    OdpowiedzUsuń
  15. Drożdżowe są wspaniałe :)

    OdpowiedzUsuń
  16. A przepis na fioletowej kuchni się znajdzie? ;)

    OdpowiedzUsuń