piątek, 26 lipca 2013

440. Racuchy

Ostatni dzień w pracy przed wyjazdem! :))

Żytnie, drożdżowe racuchy z jabłkami i rodzynkami, polane syropem klonowym.
Rye, yeast pancakes with apples and raisins, topped with maple syrup.



21 komentarzy:

  1. One wyglądają cudownie! Kocham takie racuszki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Racuchy ♥ Wieki ich nie jadłam! Żytnich jeszcze w ogóle. Z jabłkami najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  3. Drożdżowe racuchy <3
    Hahaha, jabłakami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wczoraj miałam na nie taką ochotę, a rano brak drożdży :<

    OdpowiedzUsuń
  5. żytnie? i takie pulchne? *.* podzieliłabyś się przepisem? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. racuszki z jabłkami=pychotka <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne racuchy Ci wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam racuchy :) Trzeba przypomnieć sobie ich smak :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale pyszne :) wspomnienie dzieciństwa, tylko o wiele zdrowiej, pięknie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam te duże, grube placuchy z jabłkami <3

    OdpowiedzUsuń
  11. placki z jabłkami <3 kocham, ale z cukrem pudrem najlepsze :D

    OdpowiedzUsuń
  12. racuchy z jabłkami *-* jak babcia przyjedzie to mi je zrobi ;D

    OdpowiedzUsuń
  13. Jakie one są śliczne, te Twoje racuchy !! ;D

    OdpowiedzUsuń
  14. A można poprosić o przepis? Czaje się na racuchy, a Twoje są obłędne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne :)
      -1 szkl mąki żytniej razowej
      -1 łyżka cukru
      -1 łyżeczka suszonych drożdży
      -około 50-100ml ciepłego mleka
      -2 jajka
      -masło do smażenia
      -garść rodzynek
      -2 średnie jabłka
      Wieczorem wymieszałam mąkę z cukrem i drożdżami, dodałam jajka i podgrzane mleko. Wymieszałam dokładnie i zostawiłam na blacie pod ściereczką na całą noc. Rano dodałam rodzynki i pokrojone w kostkę, obrane jabłka, smażyłam na maśle:)

      Usuń
  15. Racuchy, ale bym zjadła :) Cudowne ;>

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale mi narobiłaś chęci na takie racuchy! Dawno ich nie jadłam, mniaaaam :)

    OdpowiedzUsuń
  17. jejku , jakie pulchne *.*
    sama pożarłabym takie grubaski :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Jakie one puchate! pyyychhaaa!

    OdpowiedzUsuń
  19. Pyszności, uwielbiam z jabłkami, czasami robię z ulubionym twarożkiem Pilos, również pycha :)

    OdpowiedzUsuń