niedziela, 9 marca 2014

665.

Ricotta hotcakes z truskawkami i bananem, polane syropem z agawy.



13 komentarzy:

  1. lubię tu wchodzić, a już szczególnie kiedy widzę stół z trzema talerzykami i rodzinne śniadanie -to najlepsze co może być :) a placuszki dziś mieliście przepyszne - trochę lata w nich - już truskawek nie umiem się doczekać! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jedne z najlepszych placków z idealnymi dodatkami. tylko ja na polskie letnie truskawki czekam!

    OdpowiedzUsuń
  3. i u mnie dziś ricotta hotcakes, ale nie wyszły mi takie puszyste, bo zapomniałam o kupieniu takiej rzeczy jak proszek do pieczenia :D przepyszne smaki u Ciebie i również uwielbiam te rodzinne zdjęcia, są takie ciepłe, domowe

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie grubaski *.* Wyglądają świetnie - muszę ich spróbować, na pewno :D U Ciebie zawsze jest tak klimatycznie i rodzinnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dlaczego moje ricotta hotcakes nigdy nie wyglądają tak apetycznie?! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Te kawałki truskawek w placuszkach czynią to śniadanie jeszcze bardziej idealnym :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam ricotta hotcakes, z truskawkami musiały być jeszczee pyszniejsze! :))
    zakochałam się w Twoich rodzinnych śniadankach! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Te truskawki uroczo wyglądają! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie piękne grubaśne te ricotta hotcakes :) I znów śniadanko w towarzystwie. Oj chciałabym, żeby moja rodzinka lubiła takie wersje śniadanek.

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszniutkie z tym,i dodatkami mniam <3 I te kawaleczki truskaweczek <3

    OdpowiedzUsuń
  11. dałabyś przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na 3 porcje ze zdjęcia dałam: 180g mąki, 2 łyżeczki proszku, 3 jajka, opakowanie ricotty i opakowanie truskawek, 1 banana, mleko. Wymieszałam mąkę z proszkiem, dodałam ricottę i żółtka, po czym dolałam mleka do odpowiedniej konsystencji (bardzo gęstej śmietany). Białka ubiłam na sztywno, dodałam do masy i na koniec dorzuciłam pokrojone truskawki i banana. Smażyłam na suchej patelni. :)

      Usuń