sobota, 26 maja 2012

14.

Dziś będzie całe supersłodkie imieninowe menu :)



Waniliowa budyniowa owsianka z truskawkami, płatkami kokosa, migdałami, orzechami laskowymi i rodzynkami. Herbata zielona ze słodkim mango.
Oatmeal with vanilla custard powder, strawberries, coconut flakes, almonds, nuts and raisins. Green tea with sweet mango.

Owsianka to tradycyjnie już płatki i otręby owsiane, otręby i zarodki pszenne. Na dno miseczki pod owsiankę dałam tyle truskawek, że to chyba bardziej truskawki z owsianką a nie na odwrót ;D
Nie potrafię rozszyfrować co jest napisane na tej herbacie a nie pamiętam już jak się nazywa... "Japan (...) Słodkie Mango" :).


2 śniadanie:
Jogurt grecki z gruszką, rodzynkami, orzechami włoskimi i miodem, Anatol waniliowy z mlekiem.

Szukałam tego Anatola baaaaardzo długo, w końcu trafiłam ostatnio, więc wzięłam od razu 4 pudełka ;p

Obiad:
Serniczki z patelni z sosem, herbata zielona z opuncją figową.

Przepis na serniczki pochodzi z bloga Makaron i Rodzynka. Sos: jogurt naturalny, niskosłodzony dżem jagodowy i cynamon.
Trochę mi się przypaliły te serniczki :P
U mnie wersja nadziana: niektóre rodzynkami, niektóre truskawkami, inne kokosem ;)

Kolacja:
czyli jedyna niesłodka rzecz zjedzona dziś przeze mnie ;D
Zupa krem ze szparagów zabielona jogurtem naturalnym, z pokruszoną macą tradycyjną.

Przepis na krem ze szparagów:
Składniki:
-wiązka szparagów białych
-1/4 kostki bulionu warzywnego
-woda
-jogurt naturalny
-grzanki lub jak u mnie pokruszona maca

Szparagi obrać i ugotować do miękkości z kostką. Zblendować, zabielić jogurtem i cieszyć się niezmąconym smakiem szparagów :)




2 komentarze:

  1. Mmm, kocham te serniczki. Muszę znowu zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka z takimi dodatkami <3 uwielbiam!
    no i te serniczki, mmm idealnie ;)
    anatol waniliowy jest pyszny :D

    OdpowiedzUsuń