wtorek, 20 maja 2014

737.

Manna z  ricottą, marmoladą pomarańczową i czekoladą.

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam wstawać wcześnie i odkrywać, że Ty już dawno tu byłaś. :)
    Pysznie się dzisiaj prezentuje śniadanko, oj pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie manna też dzisiaj i też gęsta - takie najlepsze. A tą płynną czekoladą mnie zachwyciłaś <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealnie gęsta, a z takimi dodatkami jeszcze lepsza:)

    OdpowiedzUsuń
  4. matko, podasz mi proporcje i po kolei jak gotujesz takie cudo?
    moja manna nigdy tak pieknie nie wyglada :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzisiaj na 2 takie porcje dałam 550ml mleka i 7 łyżek kaszy (takich z małą górką) dałam od razu do zimnego mleka i gotowałam wszystko razem aż zrobiło się gęste..;) nie wiem ile to czasu zajmuje, zawsze po prostu czekam aż gęstość będzie dla mnie satysfakcjonująca. wtedy dałam 1/3 opakowania ricotty i dużą łyżkę marmolady, gotowałam z minutę-dwie i konieć :)

      Usuń