sobota, 3 maja 2014

720.

Orkiszowe pancakes z cynamonem, jabłkiem, gruszką i melasą.


11 komentarzy:

  1. Aleś mi zrobiła nimi smaka ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. swietna i smakowita ta wiezyczka <3 Na serio !

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam te Wasze placki :D

    OdpowiedzUsuń
  4. podasz na nie przepis? wyglądają super! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na 3 porcje: 90g mąki orkiszowej jasnej i 90 g ciemnej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cynamonu, 2 białka i 2 jajka (albo 3 jajka, mi akurat zostały białka po pieczeniu ciasta) około szklanka maślanki, gruszka i jabłko.
      Wymieszać mąkę, proszek, cynamon, żółtka i maślankę (trzeba dać tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany), dodać pokrojone w kostkę owoce i ubite na sztywno białka, smażyć na suchej patelni :)

      Usuń
  5. Twoje pancakesy zawsze wyglądają niesamowicie!
    takie puszyste! *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. Takich nie zrobię xD rozwalają się

    OdpowiedzUsuń
  7. Wychlądają mega puszyście ;)

    OdpowiedzUsuń