60g mąki (może być dowolna, ja zazwyczaj używam pszennej lub orkiszowej pełnoziarnistej), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 50g jogurtu naturalnego, 50g mleka, łyżeczka oleju, łyżka wody. Wymieszać i piec :) Polecam lekko nasmarować gofrownicę tłuszczem i po wyjęciu chwilę trzymać na kratce, wychodzą wtedy super chrupiące :)
Owsianka z masłem orzechowym - sprawdza się powiedzenie, że "siła tkwi w prostocie" :)
OdpowiedzUsuńMiłego wyjazdu!
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńtakiej to dobrze ;)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę! Też bym się wybrała do Krakowa!
OdpowiedzUsuńWeekend w Krakowie, ach... Uwielbiam to miasto!
OdpowiedzUsuńŚniadanka proste, a jak zawsze przepyszne <3
No to Kraków wita! :)
OdpowiedzUsuńA śniadania wszamałabym wszystkie po kolei - tylko do owsianki koniecznie musiałabym dorzucić jakiś owoc. :D
takie gofry to z chęcią bym zjadła!
OdpowiedzUsuńPorwałabym gofry i zjadłabym je z bananem i masłem orzechowym :)
OdpowiedzUsuńCudowne gofry. <3
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam Cookie Crisp. ;)
OdpowiedzUsuńMogła bym prosić o przepis na takie pełnoziarniste bez cukrowe gofry? chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuń60g mąki (może być dowolna, ja zazwyczaj używam pszennej lub orkiszowej pełnoziarnistej), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 50g jogurtu naturalnego, 50g mleka, łyżeczka oleju, łyżka wody. Wymieszać i piec :) Polecam lekko nasmarować gofrownicę tłuszczem i po wyjęciu chwilę trzymać na kratce, wychodzą wtedy super chrupiące :)
Usuń