Pytałam Was wczoraj, do czego wykorzystać resztę awokado, ale stanęło na zawsze niezawodnej owsiance. Okazuje się jednak, że zdecydowanie wolę ten owoc na wytrawnie.
Owsianka (z kaszą jaglaną) na mleku z miodem, awokado i pistacjami.
Porridge (with millet) with milk, honey, avocado and pistachios.
Czas spędzam z promotorem, zamiast ze znajomymi, czytam karty katalogowe zamiast Sapkowskiego...
uu...awokado na słodko - kiepsko. :( mi w takiej wersji też zdecydowanie mniej smakuje. Bardzo fajne jest w takiej kanapce: masło+ liść zielonej sałaty + gruby plaster białego sera + peprz i sół + plasterki awokado + odrobina oliwy z oliwek i jeszcze raz pieprz i sól. :)
ja od tego zaczynałam swą przygodę z awokado i się zakochałam <333 Spróbuj też jajecznicy z awokado i szczypiorkiem (chociaż ja preferuję i tak z kiełbasą i cebulką xDDD)
Ja nigdy nie miałam okazji spróbować awokado, ale w Twojej owsiance wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńNic nie powinno przeszkadzać w Sapkowskim :)
OdpowiedzUsuńzgadzam się. uwielbiam Go.
Usuńawokado jadłam tylko na wytrawnie. może kiedyś spróbuję go na słodko ;)
Owsianki z dodatkiem tej kaszy nie jadłam. Zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńA ja wolę Sapkowskiego :)
Owsianka jak zawsze niezawodna. :]
OdpowiedzUsuńOwsianka w każdej wersji zawsze najlepsza, ale myślę, że z awokado również by mi nie posmakowała :)
OdpowiedzUsuńMM pistacje:))
OdpowiedzUsuńA co do awokado to sama nie wiem, czy się do niego kiedyś przekonamxD
Mmmm, pyszne śniadanie <3
OdpowiedzUsuńsmacznie ,owsiankowo ;)
OdpowiedzUsuńA ja wieki temu jadłam pierwszy raz awokado;)
OdpowiedzUsuńna wytrawnie smakuje mi zdecydowanie bardziej i właśnie w takiej wersji znajduję dla niego jednak więcej zastosowań. (;
OdpowiedzUsuńmnie też awokado tylko na wytrawnie smakuje, najbardziej do jajecznicy, na słodko jak dla mnie kompletnie się nie sprawdza;)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam awokado i tak i tak :D a ta owsianka wygląda przepysznie, muszę dorwać pistacje!
OdpowiedzUsuńuu...awokado na słodko - kiepsko. :( mi w takiej wersji też zdecydowanie mniej smakuje.
OdpowiedzUsuńBardzo fajne jest w takiej kanapce:
masło+ liść zielonej sałaty + gruby plaster białego sera + peprz i sół + plasterki awokado + odrobina oliwy z oliwek i jeszcze raz pieprz i sól. :)
ja od tego zaczynałam swą przygodę z awokado i się zakochałam <333
Spróbuj też jajecznicy z awokado i szczypiorkiem (chociaż ja preferuję i tak z kiełbasą i cebulką xDDD)
i tak - masz rację - obrazki z Flo :))
NA wytrawnie, pewnie że tak! Albo na ostro z meksykańską solą jalapeno i chilli. Albo z odrobina cytryny i solą na swieżym chlebie.Mniam...
OdpowiedzUsuń