czwartek, 13 września 2012

124. Omlet biszkoptowy.

Omlet biszkoptowy z dżemem brzoskwiniowym, powidłami i miodem, 2 ciasteczka orkiszowe; kawa z cykorią, kakao i mlekiem.
Sponge omelette with peach jam, plum jam and honey, 2 spelt cookies; coffe with chicory, cocoa and milk.



Bardzo chciałam wziąć udział w akcji What I Ate Wednesday, nie przeszkodziło mi w tym, że prawie całą środę spędziłam poza domem, bo uzbroiłam się w aparat! ;) KLIK!

25 komentarzy:

  1. Pyszne śniadanko ;) Uwielbiam powidła.

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszczde nie jadłam takiego omletu biszkoptowego, pochwal się jak zrobiłaś to wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na podwójną porcję dla mnie i mamy: 4 jajka (rozdzielone), 4 łyżki mleka, 4 kopiaste łyżki mąki (dałam pełnoziarnistą), szczypta soli, masło do smażenia: ubić białka z solą, cały czas ubijając dodać żółtka z mlekiem, a następnie delikatnie wmieszać mąkę łopatką :)

      Usuń
    2. dzięki, zapisuję przpeis! :)

      Usuń
  3. Jaki grubaśny i przyrumieniony. Chyba zrobię sobie taki na drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mnie nie przekonał w smaku, wolę na wytrawnie, jednak puchaty fajnie wychodzi

    OdpowiedzUsuń
  5. omlet biszkoptowy lubię najbardziej ze wszystkich :D

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam biszkoptowy! i to taki grubiuśki i puszysty *_*

    OdpowiedzUsuń
  7. grubiutki Ci wyszedł, pycha! szczególnie ta część z powidłami mi się podoba<3

    OdpowiedzUsuń
  8. Mm, pychota. :) Uwielbiam takie omlety.

    OdpowiedzUsuń
  9. jaki ładny, pulchniutki, jadłabym :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Co robisz ,że te omlety wychodzą ci takie puszyste:)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mąkę dodaję bardzo delikatnie drewnianą łopatką i używam składników w temp. pokojowej, myślę, że to może mieć znaczenie :)

      Usuń
  11. Omlety biszkoptowe są najlepsze..zazwyczaj wychodzą takie puszyste :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Te ciasteczka sama piekłaś ? :) <3

    OdpowiedzUsuń