sobota, 10 maja 2014

726.-727.

Pełnoziarniste pancakes z jabłkiem smażonym w maśle i miodzie z płatkami owsianymi.


Manna z gotowaną gruszką, powidłami i masłem orzechowym.

12 komentarzy:

  1. Ile zajmuje Ci upieczenie dwóch takich porcji pancakesów? Bo ja robiąc jedną trace 30 minut ;x

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Od początku (łącznie ze zrobieniem ciasta) do postawienia na stole zajmuje mi to właśnie około 30 minut, jabłka robię podczas smażenia.

      Usuń
    2. a dalabys przepis na te pancake tutaj?

      Usuń
    3. 120g pełnoziarnistej mąki, dwa jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, mleko: mąkę mieszamy z proszkiem, żółtkami i mlekiem (mleka tyle, żeby miało konsystencję gęstej śmietany), białka ubijamy na sztywno i dodajemy, smażymy na suchej patelni.
      Jabłka: łyżka masła, 2 jabłka, duża łyżka miodu, garstka płatków owsianych: na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone jabłka, smażymy aż zmiękną, wtedy dodajemy miód i płatki i smażymy parę minut, aż jabłka będą oblepione takim "kleikiem"

      Usuń
    4. Zazdroszczę;) Moje zajmują mi godzinę z ciastem. Chyba muszę się wyposażyć w dwie patelnie ;)

      Usuń
  2. Bardzo ładnie zastawiony stół:). Wszystko wygląda apetycznie:D

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystko wygląda smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie smakołyki! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Twoje gorki zawsze sa idelne <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię Twój sposób podawania potraw, te placki wyglądają rewelacyjnie ;)
    A manna w konsystencji niczm budyń <3

    OdpowiedzUsuń