wtorek, 5 listopada 2013

542. Truskawkowo-waniliowy pudding.

Truskawkowo-waniliowy pudding z płatków jęczmiennych, owsianych i kaszy manny.

11 komentarzy:

  1. mmm co za śniadanie ! powrót do smaków lata :) wanilia i truskawka <3 muszę znowu powtórzyć ten pudding w tak pysznej wersji jak twoja :D na deszczowy poranek idealne na rozchmurzenie !

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurczę... jak to fajnie wygląda:)) Truskawki... zapomniałam już o ich istnieniu, a także o ich doskonałym duecie z wanilią:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha, jak mi się mażą truskawki:D:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki różowy ! :D
    Muszę koniecznie taki zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale ma genialną konsystencję, uwielbiam takie gęste puddingi *__*

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudowny kolorek :) Zakochałam się w nim :) Samo zdrówko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Też dziś miałam truskawkową papkę w miseczce. Fajnie wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak to Zrobić nie ma przepisu :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na 1 porcję: 50 g mieszanki płatków i kaszki, szklanka mleka, łyżeczka cukru wanilinowego, garść mrożonych truskawek. Płatki ugotować na mleku z cukrem, truskawki zblendować na gładką masę, dodać do płatków i zagotować, wstawić na całą noc do lodówki.

      Usuń