sobota, 19 października 2013

525. Pankejki jesienne.

Dyniowo-ricottowe pankejki z jabłkami duszonymi z masłem, syropem klonowym i tymiankiem.


Inspiracją do tych pankejków już rok temu był wpis na codziszjemnasniadanie, w tym roku je powtarzam i będę chyba już każdej jesieni...

15 komentarzy:

  1. rewelacja :) kusicie tym połączeniem z tymiankiem, muszę się w końcu w niego zaopatrzyć

    OdpowiedzUsuń
  2. Teżmiałam zrobić placuszki z dyniowym puree, ale ostatnecznie o nim zapomniałam i wyszły mi zwykłe pancakes z gruszką :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jej, nigdy nie zrobię takich grubych pankejków, nigdy :C
    wyglądają przeprzepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. te placuszki są cudowne, takie jesienne, aromatyczne i z jabłuszkiem <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Są idealne ! Tyle jestem wstanie z siebie wykrztusić ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. i ja zapisuje przepis i próbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajne grubaski :) U mnie dzisiaj też pancakes, sobota to najlepszy dzień na smażenie placuszków :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale świetnie wyglądają, takie jesienne i takie pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  9. Dyniowo- ricottowe musiały być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Dynia i ricotta? Pycha! *-* Uwielbiam dodatek tymianku <3

    OdpowiedzUsuń
  11. super stosik , a ja wreszcie muszę znaleźć ricottę i przygotować takie pyszne pankejki :)

    OdpowiedzUsuń