piątek, 5 lipca 2013

419. Pudding na gorące dni.


Waniliowy pudding z kaszy manny nadziewany konfiturą jagodową, z cukrową posypką i syropem malinowym.
Venilla semolina pudding stuffed with blueberry jam, with sugar topping and raspberry syrup.



18 komentarzy:

  1. Oj ,takk! Zgadzam się, jest idealny na gorące dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam puddingi z manny, są zbawieniem w gorące dni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczności :D Muszę w końcu wypróbować :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Myślałam, że to flaszka tak od rana, do śniadania;d

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudnie się prezentuje :) I zapewne smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Błagam o przepis.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale śliczny ! Taki bajeczny <3 I pysznie nadziany :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaki słodziutki! :) Super ^^

    OdpowiedzUsuń
  9. dasz przepis ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na 2 porcje: 600 ml mleka ugotowałam z 7 łyżkami kaszki, kiedy już się gotowała, dodałam 2 łyżki budyniu rozmieszane w filiżance mleka oraz 2 łyżki otrąb pszennych. Gotowałam aż zrobiło się bardzo gęste. Połowę nalałam do miseczek, na to polożyłam po 2 łyżki konfitury i przykryłam resztką kaszki. Ostudziłam i włożyłam na noc do lodówki i gotowe :)

      Usuń
  10. Świetnie wygląda, jestem wielką fanką kaszy:)

    OdpowiedzUsuń