Na 3 porcje: 160 g mąki (dałam 110 g pp i 50 g zwykłej pszennej), 3 jajka (rozdzielone), 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 1 łyżka oleju (dałam ryżowy), mleko, 2 łyżki masy makowej, 2 małe jabłka obrane i pokrojone w kostkę. Wymieszałam mąki z proszkiem, dodałam olej, żółtka, mleko do odpowiedniej konsystencji, później wmieszałam masę makową. Białka ubiłam z solą na sztywno, delikatnie wmieszałam do ciasta, na koniec dodałam jabłka i smażyłam na suchym teflonie.
genialny kubek! *.*
OdpowiedzUsuńjakie puszyste! :D
OdpowiedzUsuńa kubek świetny. :)
http://lessoninthemorning.blogspot.com/
Świetny kubek! :)
OdpowiedzUsuńJak te placuszki pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńFajny kubek! Miód manuka, jak smakuje? ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://morning-kitchen-time.blogspot.com/
Piękne placuszki :) Mogę poprosić o przepis? ;)
OdpowiedzUsuńNa 3 porcje: 160 g mąki (dałam 110 g pp i 50 g zwykłej pszennej), 3 jajka (rozdzielone), 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 1 łyżka oleju (dałam ryżowy), mleko, 2 łyżki masy makowej, 2 małe jabłka obrane i pokrojone w kostkę.
UsuńWymieszałam mąki z proszkiem, dodałam olej, żółtka, mleko do odpowiedniej konsystencji, później wmieszałam masę makową. Białka ubiłam z solą na sztywno, delikatnie wmieszałam do ciasta, na koniec dodałam jabłka i smażyłam na suchym teflonie.
Dziękuję :*
Usuńmmm te placki , z makiem <3
OdpowiedzUsuńBoskie te placuszki :)
OdpowiedzUsuńŚwietny kubek :)
U mnie w szkole rozdawali bitelsowe kbki w zabawie mikołajkowej :d
OdpowiedzUsuńTen ociekający miód wygląda wspaniale :) Ten był dzisiaj u mnie spóźniony Mikołaj i podarował kubek ;D
OdpowiedzUsuńWyglądają niezwykle apetycznie :) Bardzo puchato :)
OdpowiedzUsuńjeszcze Mikołaj? nie za dobrze Ci?:D
OdpowiedzUsuńplacki wyglądają pysznie! takie puchate grubaski, jakie nigdy mi nie wychodzą:<
nie wiem, co podoba mi się bardziej - czy kubek, czy placuszki. (;
OdpowiedzUsuńZ makiem...o mniam :)
OdpowiedzUsuńPlacuszki, placuszki, znowu chcę placuszki :p Idealne.
OdpowiedzUsuńMmm, świetny pomysł na wykorzystanie masy makowej po świętach :) Jakim aparatem robisz zdjęcia?
OdpowiedzUsuńnikonem d60
Usuńnadal tu świątecznie :) genialne!:D
OdpowiedzUsuń