czwartek, 18 października 2012

159.

Pytałam Was wczoraj, do czego wykorzystać resztę awokado, ale stanęło na zawsze niezawodnej owsiance. Okazuje się jednak, że zdecydowanie wolę ten owoc na wytrawnie.

Owsianka (z kaszą jaglaną) na mleku z miodem, awokado i pistacjami.
Porridge (with millet) with milk, honey, avocado and pistachios.


Czas spędzam z promotorem, zamiast ze znajomymi, czytam karty katalogowe zamiast Sapkowskiego...

15 komentarzy:

  1. Ja nigdy nie miałam okazji spróbować awokado, ale w Twojej owsiance wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nic nie powinno przeszkadzać w Sapkowskim :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadzam się. uwielbiam Go.
      awokado jadłam tylko na wytrawnie. może kiedyś spróbuję go na słodko ;)

      Usuń
  3. Owsianki z dodatkiem tej kaszy nie jadłam. Zdrowo i smacznie :)
    A ja wolę Sapkowskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Owsianka jak zawsze niezawodna. :]

    OdpowiedzUsuń
  5. Owsianka w każdej wersji zawsze najlepsza, ale myślę, że z awokado również by mi nie posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. MM pistacje:))
    A co do awokado to sama nie wiem, czy się do niego kiedyś przekonamxD

    OdpowiedzUsuń
  7. A ja wieki temu jadłam pierwszy raz awokado;)

    OdpowiedzUsuń
  8. na wytrawnie smakuje mi zdecydowanie bardziej i właśnie w takiej wersji znajduję dla niego jednak więcej zastosowań. (;

    OdpowiedzUsuń
  9. mnie też awokado tylko na wytrawnie smakuje, najbardziej do jajecznicy, na słodko jak dla mnie kompletnie się nie sprawdza;)

    OdpowiedzUsuń
  10. ja uwielbiam awokado i tak i tak :D a ta owsianka wygląda przepysznie, muszę dorwać pistacje!

    OdpowiedzUsuń
  11. uu...awokado na słodko - kiepsko. :( mi w takiej wersji też zdecydowanie mniej smakuje.
    Bardzo fajne jest w takiej kanapce:
    masło+ liść zielonej sałaty + gruby plaster białego sera + peprz i sół + plasterki awokado + odrobina oliwy z oliwek i jeszcze raz pieprz i sól. :)

    ja od tego zaczynałam swą przygodę z awokado i się zakochałam <333
    Spróbuj też jajecznicy z awokado i szczypiorkiem (chociaż ja preferuję i tak z kiełbasą i cebulką xDDD)

    i tak - masz rację - obrazki z Flo :))

    OdpowiedzUsuń
  12. NA wytrawnie, pewnie że tak! Albo na ostro z meksykańską solą jalapeno i chilli. Albo z odrobina cytryny i solą na swieżym chlebie.Mniam...

    OdpowiedzUsuń